luni, 23 ianuarie 2012

TOP 10 CELE MAI BUNE FOTOGRAFII PORTRET DIN TOATE TIMPURILE

Neil Leifer, Bert Stern, Terence Donovan, George Holz şi Steve McCurry sunt câţiva dintre fotografii care au realizat cele mai impresionante fotografii portret, informează Daily Mail, care a publicat un top 10 al fotografiilor iconice.

În aceste imagini apar atât personalităţi din lumea filmului, sportivi, dar şi oameni simpli.



Muhammad Ali a fost fotografiat de Neil Leifer la finalul meciului de box din 1965, când pugilistul l-a trântit la pământ pe adversarul său, Sonny Liston, printr-un KO.

Leifer a spus că acest portret dă impresia că Ali semăna ca un pui de leu care s-a încoronat singur ca rege al junglei.

Deşi fotograful l-a surprins pe pugilist la mai multe meciuri, niciuna din celelalte poze nu transmiteau atâta emoţie ca cea realizată în 1965.



● Imaginile cu Marilyn Monroe făcute în iunie 1962, pentru revista Vogue, sunt printre cele mai bune fotografii portret ale tuturor timpurilor. Marilyn Monroe a fost imortalizată de Bert Stern, cu şase săptămâni înainte ca actriţa să moară.

Acest pictorial este cunoscut ca fiind ultimul în care aceasta a apărut.

În 2008, Stern a încercat să realizeze acelaşi pictorial pentru "The New Yorker", iar Lindsay Lohan a jucat rolul lui Marilyn Monroe.



Terence Stamp, celebrul actor britanic, în vârstă acum de 72 de ani, a fost fotografiat de Terence Donovan, în anul 1967.



● O fotografie în care apare Elizabeth Taylor, care a făcut înconjurul lumii, a fost făcută de un fotograf a cărei identitate a rămas necunoscută. Nu se ştie când a fost făcut acest prim plan al actriţei considerată "ultimul star al Hollywoodului de altădată".

A fost distinsă cu Premiul Oscar de două ori şi a primit de la American Film Institute Premiul pentru întreaga carieră.



● George Holz a fotografiat-o pe Angelina Jolie în anul 1998, pe vremea când actriţa nu era faimoasă. Angelina Jolie este recunoscută pentru faptul că pozează cu lenjeritate, fapt ce uşurează munca fotografilor.



● Fotografia în care apare actriţa Audrey Hepburn într-o piscină ocupă locul şase în topul celor mai impresionante fotografii portret din toate timpurile.

Imaginile au fost surprinse în anul 1967 în St. Tropez, de către fotograful Terry O'Neill. Audrey Hepburn, care a murit în 1993, este considerată şi în prezent un model de frumuseţe şi eleganţă, fiind numită una dintre cele frumoase femei din toate timpurile.

Imaginea ei este folosită în numeroase campanii publicitare. Stilul ei vestimentar continuă să fie copiat şi azi.



● W Eugene Smith este un fotograf remarcabil, care pune accent în imaginile sale pe detaliu. Acesta a surprins un soldat american, pe chipul căruia se vede o îmbinare între tinereţe şi urmele lăsate de război pe chipul unui tânăr.



● Această imagine este considerată prima fotografie portret. A fost făcută în anul 1941 de către fotograful canadian Karsh. Imaginea surprinsă transmite emoţii puternice, iar personajul, W. Churchill emană autoritate.



● Portretul lui Anthony Blunt ocupă locul nouă şi este realizat de fotograful Lord Snowdon. În această fotografie, Blunt se uită la un diapozitiv în care apare o operă a lui Picasso. Anthony Blunt, de origine britanică, a fost istoric de artă. A lucrat pentru Casa Regală şi ulterior s-a zvonit despre el că ar fi fost un spion rus.



Sharbat Gula a fost fotografiată pe când avea 12 ani de Steve McCurry, în iunie 1984, pe când se afla în tabara de refugiaţi de la Nasir Bagh din Pakistan. Portretul ei a apărut pe coperta revistei "National Geographic" în iunie 1985, datorită chipului expresiv şi a ochilor verzi.

Nimeni nu ştia, la acea vreme, cum o cheamă pe tânără. Fotograful a petrecut 17 ani căutând-o. A găsit-o în ianuarie 2001 când avea 30 de ani, era căsătorită şi avea trei copii. Sharbat Gula nu ştia că ajunsese celebră.

Sursa: Gândul

20 de comentarii:

  1. Superbe! Angelina ma cucereste de fiecare data! La fel si Marilyn!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ultimul nu mi se pare tocmai genial... Însă, toate celelalte, wow :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Cristi!
    Și mie îmi plac toate!
    O săptămână frumoasă îți doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Uimitoare pozele Cristi... adevarati profesionisti sunt cei care le-au facut... cea cu fata pakistaneza imi place enorm , ma- lasat fara cuvinte.

    O seara superba iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. SUPERBE POZE! ULTIMA IMI E CEA MAI DRAGA!
    FELICITARI CRISTI!

    RăspundețiȘtergere
  6. Superbe fotografiile! Ultima ma fascineaza de cate ori o vad! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Apreciabile si multumiri pentru postare.

    RăspundețiȘtergere
  8. frumoase toate şi chiar dacă ultima poate că nu o fi la nivelul celorlalte, povestea ei compensează asta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Povestea ei este impresionanta, o poti citi in intregime la Dana pe blog. Are o postare dedicata acestei fotografii. :)

      Ștergere
  9. excelente imagini dar si povestea fiecareia in parte...mai ales ultima...

    RăspundețiȘtergere
  10. Fiecare poză cu povestea ei îşi merită locul din această listă; sunt, într-adevăr, extraordinare!

    RăspundețiȘtergere