miercuri, 18 ianuarie 2012

Metallica celebrează 20 de ani de la lansarea materialului "Black Album" printr-un concert la Paris

Trupa heavy-metal Metallica va celebra trecerea a două decenii de la lansarea albumului care îi poartă numele - denumit şi "Black Album" -, unul dintre cele mai celebre discuri ale sale, printr-un concert special pe care îl va susţine pe Stade de France din Paris, pe 12 mai.



Lansat în 1991 şi vândut în peste 28 de milioane de copii în lumea întreagă, "Black Album" a fost cel de-al cincilea material de studio al trupei americane.

Denumit "Black Album" de fanii formaţiei, întrucât coperta era complet neagră, albumul "Metallica" conţine unele dintre cele mai cunoscute piese ale grupului, precum "Enter Sandman", "Sad But True", "The Unforgiven" şi "Nothing Else Matters".

Pe Stade de France, trupa americană va interpreta acest album în integralitate. Biletele vor fi puse în vânzare pe 30 ianuarie.

Una dintre cele mai apreciate formaţii rock din istorie, Metallica s-a înfiinţat în 1981. De-a lungul carierei, a lansat nouă albume de studio, trei albume live, două EP-uri şi a vândut peste 100 de milioane de discuri în toată lumea, fiind recompensată cu nouă premii Grammy. Metallica poate fi considerată cu uşurinţă una dintre cele mai bune şi mai influente trupe heavy metal ale anilor '80. În loc să se alinieze trendului stabilit de restul formaţiilor de gen, trupa a ales să fie mai accesibilă, în acelaşi timp extinzând graniţele genului trash, folosind viteza şi volumul nu doar din principiu, ci chiar pentru a sublinia structurile complicate ale compoziţiilor. Trupa a susţinut trei concerte în România, dintre care cel mai recent în vara anului 2010, în cadrul Festivalului Sonisphere.
Sursa: Mediafax




16 comentarii:

  1. Bună Cristi!
    Superbă muzică!
    Zi reușită!

    RăspundețiȘtergere
  2. na, să fie şi cea de-a patra din cele amintite :)
    http://www.youtube.com/watch?v=xCF19cBWb0I

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Initial voiam sa postez numai primul videoclip. :)

      Ștergere
  3. Ăsta da concert la care merită să mergi! Mulţumesc de informaţie, e preţioasă! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu multa placere! Drum bun! :D

      Ștergere
    2. Mulţumesc! :D Va fi o postare de Life in Pictures, mai mult ca sigur! :)))

      Ștergere
    3. De-abia aştept postarea! Sper să-mi păstrez interesul pentru blogging până atunci. :)

      Ștergere
  4. Îmi place Metallica şi foarte mult "Nothing else metters"!

    RăspundețiȘtergere
  5. Yes,yes,yes! Vreau si eu acolo! Si pentru concert si pentru Paris. ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Imi place mult postarea ta Cristi iar piesa " Nothing Else Matters" - candva aveam zile cand era zile intregi in replay.

    O seara frumoasa Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere