vineri, 20 ianuarie 2012

Uggie, câinele din filmul "The Artist", nominalizat la Hollywood






Uggie, câinele din filmul mut "The Artist", i-a eclipsat pe însoţitorii săi bipezi, după ce a fost nominalizat de două ori, miercuri, la ediţia inaugurală a Golden Collar Awards, gală dedicată câinilor din cinematografia mondială, informează AFP.

Patrupedul, născut în 2002, a fost nominalizat de două ori la categoria "cel mai bun câine dintr-un film", pentru evoluţiile sale din "Apă pentru elefanţi/ Waters for Elephants" şi din "The Artist", filmul francez care este considerat unul dintre favoriţii la Oscar.

Uggie se va afla în competiţie cu alţi trei câini: Cosmo ("Beginners"), Denver ("50/50") şi Hummer ("Young Adult") - pentru obţinerea statuetei hollywoodiene, care are forma unui os.

Lista cu numele câinilor nominalizaţi pentru ediţia inaugurală a galei Golden Collar Awards, organizată de revista Dog News Daily, a fost prezentată la Egyptian Theatre chiar de Uggie şi de una dintre actriţele din "The Artist", Penelope Ann Miller.

La gala Golden Collar Awards, care va avea loc pe 13 februarie, la Los Angeles, vor fi acordate premii şi la categoriile "cel mai bun câine dintr-un film străin" şi "cel mai bun câine dintr-un serial de televiziune".

"The Artist", regizat de francezul Michel Hazanavicius, a fost recompensat, duminică, cu Globul de Aur la categoriile "cel mai bun film - comedie/ musical", "cel mai bun actor - comedie/ musical" (Jean Dujardin) şi "cea mai bună coloană sonoră" (Ludovic Bource).

Uggie, un terrier Jack Russell, a fost salvat şi adoptat de un dresor după ce a fost abandonat de primii stăpâni pentru că ar fi fost prea sălbatic. El a câştigat deja o menţiune specială la premiile Lumiere 2012, dar şi premiul Palme Dog la Festivalul de Film de la Cannes din 2011.

Sursa: Gândul

HAM, HAM! ŞI EU SUNT ACTOR!

4 comentarii: