duminică, 29 ianuarie 2012

Horia Tecău a câştigat Australian Open la dublu mixt alături de americanca Bethanie Mattek-Sands


Bethanie Mattek-Sands şi Horia Tecău s-au impus în finala de la dublu-mixt la Australian Open

Cu succesul de la dublu mixt de la Australian Open, Horia Tecău şi-a trecut numele pe lista nu foarte lungă a românilor care s-au impus într-un turneu de Mare Şlem la seniori, indiferent de probă.

Virginia Ruzici, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac sînt cei trei români care au în carieră astfel de performanţe. Ultima care a reuşit să se impună a fost Virginia Ruzici în anul de graţie 1978, cînd a cîştigat trofeul la simplu, dar şi la dublu la Roland Garros. De atunci nici un român nu a mai reuşit acest lucru, Horia a fost aproape să reuşescă în 2010 şi 2011, el disputînd şi pierzînd, alături de partenerul său Robert Lindstedt, finala de la Wimbledon.


Ilie Năstase este jucătorul de tenis român care a adunat cele mai multe trofee de Grand Slam. Fost lider mondial, Năstase s-a impus la simplu la Roland Garros (1973) şi la US Open (1972), la dublu la US Open (1975, alături de Jimmy Connors), la Wimbledon (1973, alături de Jimmy Connors) şi la Roland Garros (1970, alături de Ion Ţiriac).

Năstase are şi două trofee la dublu mixt, ambele la Wimbledon, alături de Rosemary Casals în 1970 şi 1972. Ion Ţiriac a cucerit singurul său trofeu de Mare Şlem, în 1970, la Roland Garros, alături de Ilie Năstase în 1970.
Sursa: GSP

Citind două comentarii ale acestui articol publicat pe GSP am rămas stupefiat. Nu aşa trebuie să ne exprimăm cu privire la performanţele obţinute de sportivii români.

"dublu mixt, mda; si asta e o varianta; e ca si cum s-ar juca la fotbal un meci format din 6 baieti si 5 fete; oricum nu comparati un dublu mixt(nici macar dublu normal nu e) cu un turneu single castigat de nastase sau tiriac; se pare ca tb sa ne multumim cu mai putin; e si asta o performanta dar e un fel de liga a 2-a a tenisului mondial si ma scuzati daca nu sunt atat de impresionat de ea! oricum bv horia!" - criticul89

"da
poate va castiga si la triplu mixt.
sau la 4 rame fara carmaci.
...)))
ps - ilie nastase a declarat ca in tenis valoarea este data de performantele individuale, pentru ca tenisul de camp nu este un joc colectiv. are dreptate" - biancorossi

Horia Tecău a adus un succes românesc în turneele de Mare Şlem după o pauză de 34 de ani.

Felicitări, Horia Tecău! Suntem mândri de tine!

18 comentarii:

  1. Felicitari Horia.E un pas inainte pt tenisul romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Tenisul de camp e sportul meu preferat, deci, sunt mandra de Tecau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu sunt mandru de el, chiar daca fotbalul este sportul meu preferat. :)

      Ștergere
  3. superb! sunt mândra ca sunt românca! :)
    Multumesc pnetru minunata veste, Cristi draga!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristi, pe mine m-a emotionat foarte tare, in sensul cel mai bun al cuvantului, veste victoriei lui Horia Tecău alaturi de Bethanie Mattek-Sands.
    Avem romani valorosi, iar Horia e unul dintre ei, care merita tot respectul si felicitarile noastre si care ne fac cinste pe unde merg si cu care ne mandrim.
    Ma bucur ca si tu ai marcat victoria romanului nostru, cu acesta postare.

    O seara minunata si-o noua saptamana plina de reusite si bucurii iti doresc Cristi! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este o mare victorie, n-a trecut neobservata de mine. :)

      O seara placuta, Stefania! :)

      Ștergere
  5. felicitari Horia, sunt foarte mandra si ma bucur ca avem si noi romani valorosi!

    RăspundețiȘtergere
  6. Mă bucur pentru el! Cred că anul trecut a luat locul 2...

    RăspundețiȘtergere
  7. Horia Tecau apreciat si laudat la TV de marele Ion Tiriac. Bravo Horica...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu mă pot abţine!
    Pătrăţel, cred că ai citit doar titlu! dacă citeai toată postarea aveai răspunsul la dilema ta, chiar spre finalul articolului de mai sus!

    Cristi, mă bucur din tot sufletul pentru Românul nostru ! Mulţumesc pentru reamintirea marilor performanţe ale sportului alb românesc.
    Probabil că acei doi comentatori, nu sunt români!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare bine că v-a plăcut articolul!
      Din păcate, în afară de cei doi comentatori amintiţi de mine, mai sunt mulţi alţii care denigrează valorile româneşti din orice domeniu, nu numai din sport.

      Ștergere