miercuri, 11 ianuarie 2012

Messi şi patru poveşti neştiute despre un triplu ”Balon de Aur”


La 24 de ani, Messi a dat 211 goluri pentru Barcelona, la fel ca legendarul chilian Salas în toată cariera

Argentinianul nu răspundea la şcoală şi a evadat pe geamul toaletei, cîştigînd singur o finală la copii. A ajuns la Barca în 7 minute şi a făcut milioane jonglînd cu portocale.

Departe de a-şi potoli setea de goluri şi trofee, la 24 de ani, Messi a doborît recorduri şi a tocit superlativele. Argentinianul e departe de a-şi fi developat viaţa, "L'Equipe" găsind 4 noi poveşti.

Leo era un timid incurabil. O statuie în şcoala primară. "Micuţul nu deschidea gura şi nu voia să ridice mîna la ore. Punea un coleg să o facă în locul său. Am sfătuit-o pe mama lui să consulte un psiholog, dar nu cred că au mers vreodată", îşi aminteşte învăţătoarea sa din Rosario, Monica Domina. Messi nu s-a schimbat deloc de-atunci. A confirmat Maradona: "E aproape imposibil să vorbeşti cu Leo. Mai repede faci un interviu cu Dumnezeu decît să-ţi răspundă el la telefon!"

Încuiat în toaletă

O singură dată a întîrziat "Puricele" la un meci. Avea 11 ani. Se blocase în toaletă chiar în ziua finalei campionatului! Abia la pauză a reuşit să iasă, spărgînd un geam. A intrat, a dat 3 goluri şi Newell's Old Boys a revenit de la 0-2, iar Messi s-a întors acasă cu premiul visat, o bicicletă.

După doi ani a ajuns în Barcelona pentru o probă. "Dacă dai 5 goluri ai un echipament Puma", i-a promis agentul Soldini. A ratat premiul din cauza arbitrului, ce i-a anulat unul pentru ofsaid. Dar a prins trenul vieţii. Carles Rexach, directorul Academiei, a fost cucerit de Leo în 7 minute.

Jongla cu portocale

Şi ultimul secret. La 12 ani, Messi se antrena jonglînd de 87 de ori cu o portocală şi de 130 de ori cu mingea de tenis. Totul surprins într-un filmuleţ, folosit în 2008 la clipul pentru o carte de credit. Talentul i-a adus azi, pe lîngă glorie, şi contracte publicitare anuale de 25 de milioane de euro.

"Obiectivul meu este ca lumea să-şi aducă aminte de mine după ce mă voi retrage. Unicul vis neîmplinit e să cîştig Mondialul cu Argentina" (Leo Messi, atacant Barcelona).

"Messi are un aer gentil şi fericit, mi-e chiar simpatic. Însă pentru a marca atîtea goluri, cum o face el, trebuie să fii un killer" (Michel Platini, preşedinte UEFA).

31 cm este înălţimea trofeului "Balonul de Aur", egală cu cît a crescut Messi după tratamentul hormonal administrat de Barcelona la 13 ani.

Sursa: GSP

4 comentarii:

  1. Messi merita...mi se pare cel mai complet jucator de acum.
    Si totusi ciudat ca in echipa sa nationala, nu a reusit asemenea performante cum a reusit cu Barca...:)
    La multi ani, am fost plecata dar am revenit.

    RăspundețiȘtergere
  2. @delicii: La multi ani!

    Nu e ciudat deloc. La Barcelona, Messi a ajuns unde este acum si datorita coechipierilor, iar el a dat dovada de fair play si a recunoscut acest lucru. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. da asta stiu...jocul de echipa este foarte important si motivul asta este. In orice caz, bravo lui, este un jucator complet.
    PS - de cand cu sotul, am devenit si eu un pic microbista, el este fan Juve de cand e nascut :)
    Bine, sincer?...am descoperit ca imi place

    RăspundețiȘtergere
  4. Este indiscutabil cel mai bun fotbalist din lume. :)

    RăspundețiȘtergere